Sale

Gri-Gri II – Petzl

132.00лв. 123.00лв.

Описание на продукта:

GRIGRI 2 на Petzl е средство за осигуряване и рапел. Също така има и блокраща функция, която позволява използването му за самохват при кратки придвижвания по въжето нагоре. Тази универслност на съоръжението го прави удобно и предпочитано при катерене, а също така и при екипиране на маршрути. Неговата конструкция позволява лесна и удобна работа с уреда. Новото Григри (GRIGRI 2) функционира еднакво добре при осигуряване на водач и при катерене на установка. Може да се използва с всички предлагани на пазара единични динамични въжета с диаметър от 8,9 до 11 mm (най-подходящ е за въжета от 9,4 mm до 10,3 mm). Компактно и леко, новото GRIGRI 2 ще ви следва дълги години по скалните масиви в целия свят. GRIGRI 2 е с усъвършенствана конструкция, позволяваща изключително добър контрол над спускането.

• Използва се по идентичен начин на класическите уреди за осигуряване: осигуряването се извършва, като въжето се държи с двете ръце. Спирането на падането става чрез задържане на свободния край с ръка.
• Регулиране на блокирането: по време на падането осигурителят държи свободния край, ролката се завърта и притиска въжето, увеличавайки триенето до блокиране на въжето.
• GRIGRI 2 е с нова конструкция, позволяваща изключително добър контрол над спускането. Едната ръка държи въжето, а другата ръкохватката, чрез която се освобождава ролката. Новата ръкохватка (патентована) дава възможност за плавно освобождаване на въжето. Това, съчетано със силно блокиране на ролката, ви гарантира голяма сигурност при спускане на партньора или самостоятелно спускане на рапел.
• Уредът GRIGRI 2 е малък и много лек, тежи само 185 g (с 25 % по-малък обем и 20 % по-лек от старото GRIGRI).
• Конструкция с калодка и ролка от неръждаема стомана осигуряват дълъг срок на годност.

• Използва се с всички единични въжета с диаметър от 8,9 до 11 mm (най-подходящ за въжета от 9,4 mm до 10,3 mm).
• Схема, гравирана върху уреда, показва начина на поставяне на въжето (от вътрешната и от външната страна).
Спецификация
Гаранция: 3 години.
Предлага се с в три цвята:
– сиво (D14 2G),
– оранжево (D14 2O),
– синьо (D14 2B).

Референция: D14_2

Стандарт: CE prEN 15151

Тегло: 185 g

Състав: страни от алуминиева сплав, калодка и ролка от неръждаема стомана, ръкохватка от пресован полиамид

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Gri-Gri II – Petzl”