Нови групи за начинаещи

Нови групи, начинаещи, за народни танци и хорА (хорца) на летище София и централна ж.п. гара. Може да се присъедините и към вече съществуващите групи напреднали и среднонапреднали в центъра на София.

Такси:
Месечна карта (8 посещения) – 40 лв.
Единично посещение – 9лв.

Място за провеждане

1. Зала летище: В старият терминал, сега музей
Репетициите са:
Нова група начинаещи от 03.12.2018
– понеделник и сряда от 17:30 до 18:30ч.
Нова група начинаещи от февруари 2019
– понеделник и сряда от 18:30 до 19:30ч.

2. Зала централна ж.п. гара: В „Синдикалният дом на културата на транспортните работници в България“, бул. „Княгина Мария Луиза“ №106, зала 4
Репетициите са:
Групи начинаещи от 14.01.2019 г.

– Първа група – понеделник и четвъртък от 18:30 до 19:30 часа.
– Втора група – понеделник и четвъртък от 19:30 до 20:30 часа.

3. Зала център: ул. „Княз Борис 1“ № 177, ет. 3
На 50тина м от спирка на метрото и на рейсовете, в близост до Лъвов мост
Репетициите са:
Среднонапреднали – вторник и четвъртък от 18:30 до 19:30ч.
Напреднали – вторник и четвъртък от 19:30 до 20:30ч.

Народни танциНашата цел: (основно) да се забавляваме и смеем 🙂

Ние вече успяхме да направим доста събития, успешно съчетани с народните танци и екстремните спортове и туризъм / туризъм + редовни посещенията на кръчми с игри. И много важно! 🙂 ние възнамеряваме да продължим да правим това!

Ако искате да се научите да танцувате и да се забавляват в същото време, свържете се с нас ТУК!

“Въздига духа, подпомага тялото” – това би могло да бъде мото на всяко духовно течение, което включва в себе си движение – ци гун, йога, тае-бо, капоейра…Само дето ние тук в България сме най на течение, духали са ни много ветрове и ги разбираме най-добре тия работи. Затова си имаме Хорцето. Само който не е играл хоро, само той не знае за какво става дума. Че такова чудо няма по света! Не само заради игривата ни уникална народна музика (опитайте се да се задържите в поза Лотус, докато слушате Дунавското хоро) и не само заради неравноделния такт (опитайте се да играете тае-бо на неравноделен такт). Просто това е едно уникално преживяване за сетивата. Казала го е най-сетивната жена, живяла по нашите земи – Баба Ванга: „Хорото е магичен ритуал — символ на единството, на кръга. Онази енергия, която изпитваме, докато играем хоро, е несравнима с друг танц.”

narodni-tanciУчените, които са изучавали този феномен – хорото, говорят за „вибрационен резонанс”, който ни сливал с природата, за умален модел на движението на Слънчевата система, даже приписват на хорото успехите на българския футбол в Америка през 1994 година, защото било въведено от Димитър Пенев (съзнателно или не) като основен метод за възстановяване след мач и за настройване преди мач. Ние чак толкова учени не сме, но знаем как ни действа хорцето.

Затова заповядайте при Ax! Sport, за да се слеем с природата, да се слеем един с друг (ако се харесате, разбира се), да се хванем на хорцето и да се почувстваме заедно уникални (поне колкото Христо Стоичков и Красимир Балъков през 94-та).
Да не говорим за чисто физическия ефект на хорото върху тялото. Всъщност защо да не говорим – ще говорим. Сладката умора след края на едно хубаво дълго хоро е прекрасна. И освен това е зареждаща. Нищо чудно след хорцето, да ви се прииска секс – това е част от желаните странични ефекти.

Понеже другите ги е срам, нас не ни е, ви обръщаме внимание и на още този аспект на хорото – място за флирт и ухажване. Правили са го още от времето на траките нашите пра-пра-пра баби и дядовци, ще го прави и ние. Така че хоцето е не само тръпката от добре изиграния танц, правилно подредените стъпки, физическото удовлетворение. А и друга тръпка. Но на вас ли да обясняваме?…
Още един от многото плюсове на хорцата е, че ако свикнете с неравноделните тактове, съвсем лесно ще усвоят и другите танци, като салса, валс, румба, танго…

Ако ви е страх от екстремните спортове, опитайте от другите ни специалитети – хорца, разходки, преходи. Просто намерете линка в сайта ни или направо се свържете с нас.
Трябва да отбележим, че хорцата засега са „само в София, скоро – и в други градове”.