Рафтинг

РАФТИНГ? „НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА ВКЪЩИ!”
(Освен ако нямате бърза река в хола). Оставете на професионалистите да се погрижат за вас!

Ако се чудите какво е „рафтинг”, можем да ви го опишем по два начина.

 • Енциклопедичен – думата идва от английската дума rafting, от raft – „сал“ или „плоскодънен надуваем плавателен съд“.
 • И  емоционален – рафтинга е: „Ооооо, ааааа… помоооощ… брррр… ааааа…леле майкоооо…ухаааа….суууупер…жестокооооо!”.

Разбира се, второто определение е строго индивидуално, според склонноста на всеки да изразява емоциите си. Но винаги завършва със „Супер!” – това ви го гарантираме.

Най-общо казано рафтингът е спускане с надуваема лодка в бързи реки. Звучи страшно. Няма да ви лъжем страшно е…зареждащо. Е, може да се случат неща, които не се случват обичайно във вашия офис –  да се понамокрите, да се завъртите, да се вдъхновите, да се изкефите, да крещите от радост и ужас едновременно. Това са страничните желани ефекти от рафтинга. Нещо като изживяване в екстремен парк, само че по-близо до сърцето, защото се случва в природата.

Най-важното е че всичко е абсолютно сигурно, защото ще ви осигурим неопрени, каски, „плавници, шнорхел и маска“, боти, лодка, гребло и река…Останалото е от вас – желание за екстремна емоция и малко кураж.

Ако ни се доверите, ще ви заведем на рафтинг на най-подходящото за рафтинг място у нас – на р. Струма в Кресненското дефиле. Разбира се, трябва да има пълноводие, а това значи от април до края на юни всяка година. Като истински професионалисти, имаме вариант и за времето, в което водата е спаднала. Тогава ви предлагаме да ви качим на надуваеми двуместни каяци К-2, наричани от нас „келеши”. Не е нужно да си келеш, за да се качиш на келешка, но ината и волята определено помагат.

Рафтинг на Струма

Цена: 70 лв./ човек

В цената е включено:

 • пълна екипировка за рафтинга (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки – боти)
 • транспорт по рафтинг трасето
 • застраховка
 • квалифициран рафтинг инструктор
 • инструктаж

Екстри по договаряне:

 • фотограф, който Ви заснема на най-екстремните и атрактивни бързеи

За запитвания и записвания:
02/ 943 47 30; GSM 0884 850 415

Резервирай

  Име (задължително)

  Mail (задължително)

  Телефон (задължително)

  Дата

  Съобщение

  Какво се случва с човек, който ни се довери и се спусне поне веднъж на рафтинг?

  Първото и най-сигурно нещо е, че поисква втори път. Задължително! Иначе сме чували всякакви неща. Че „няма нищо по-страшно и хубаво от борбата и победата над водната стихия”. Че рафтинга е „танц с реката на ръба на гравитацията”.

  Друг казва: „Това, което ме прави спокоен и в най-дивите водовъртежи, е че реката винаги
  тече надолу и ме води към щастливия завършек” . А дали всичко не е казано в думите: „Въпреки цялата борба с мехурчетата, приближаващия скалист бряг, водовъртежите… обожавам рафтинга, защото аз винаги печеля!’.